Tricopigmentatie: alles wat je moet weten

Wat is Tricopigmentatie? 

Een duurzame oplossing voor zowel vrouwen als mannen die last hebben van haaruitval (alopecia, kaalheid, doorkijk in je coupe, dun haar) of een litteken op de hoofdhuid overhouden na een ongeval, chirurgische ingreep of trauma.

Met Tricopigmentatie zijn drie soorten behandelingen mogelijk:

  • Een litteken op je hoofdhuid camoufleren
  • Je haardichtheid vergroten om zo minder doorkijk en dus meer volume in je kapsel te krijgen
  • Een shaven look of een optische illusie van kortgeschoren haar creëren

Deze micro haar pigmentatie techniek bestaat bij alle drie uit hetzelfde principe: met een steriele, heel fijne naald of tricoroller brengen we biologisch afbreekbare pigmenten in in de hoofdhuid om haarstoppeltjes na te bootsen. Bij een shaven look lijkt het alsof je je haar zelf kort schoor en dus hele korte stoppeltjes hebt met overal evenveel haargroei. Als we bij jou de haardichtheid vergroten, zorgen de pigmentpuntjes ervoor dat de kalende hoofdhuid meer bedekt is en dus het contrast tussen je haar en je hoofdhuid afneemt. Zo heb je veel minder doorkijk in je kapsel en creëer je een optische illusie van een vollere coupe.

Hoe lang duurt een behandeling Tricopigmentatie? 

Dit is afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Maximum zijn dit er 4 als we je volledige hoofdhuid pigmenteren. Per behandeling van een zone rekenen we ongeveer 2u. Tijdens een gratis intakegesprek bekijken we om hoeveel zones het bij jou gaat en geven we je een duidelijkere inschatting van de te voorziene tijd per sessie.

Hoeveel sessies zijn er nodig voor een mooi, afgewerkt resultaat?

Elke huid is anders dus dit is moeilijk op voorhand volledig correct te voorspellen, maar je hebt direct resultaat. Doorgaans bereiken we bij een kortgeschoren look na drie behandelingen 100% resultaat. Na de eerste behandeling mag je 30% van het eindresultaat verwachten. Na de tweede behandeling 70% en na de derde behandeling komen we tot 100% resultaat. Indien je huid het pigment minder vlot opneemt en er toch meer dan drie behandelingen nodig zijn, rekenen we deze extra behandelingen niet aan. 

Bij een behandeling densiteit hebben we doorgaans twee behandelingen nodig voor een 100% afgewerkt resultaat. Indien er meer dan twee behandelingen nodig zijn, worden deze niet aangerekend.

Welk eindresultaat mag ik verwachten bij Tricopigmentatie? 

Vooral een natuurlijk en duurzaam resultaat dat je haaruitval of kaalheid mooi camoufleert. Micro haar pigmentatie is geen chirurgische ingreep. We planten geen haar in, dus stimuleren je haargroei niet. Wat Tricopigmentatie wel doet, is haarstoppels pigmenteren om een optische illusie van haar te creëren. Bij een shaven look lijkt het alsof je je haar zelf heel kort schoor. Hier zie je een voor- en nabeeld van een shaven look. Bij densiteit zorgen de gepigmenteerde haarstoppeltjes ervoor dat het contrast tussen je hoofdhuid en je haar afneemt. Zo lijken je kale plekken en de plaatsen waar je doorkijk hebt in je kapsel, niet meer kaal. Een voor- en na resultaat van densiteit bekijk je hier

Los van een mooi eindresultaat, merken we dat klanten na hun tricopigmentatiebehandelingen vaak opnieuw een boost van zelfvertrouwen krijgen. Ze voelen zich niet langer bekeken en vertrouwen dat de haar pigmentatie op hun hoofdhuid hun kaalheid in elke situatie mooi camoufleert.

Hoe lang blijft Tricopigmentatie? 

Dit is afhankelijk van verschillende factoren, onder andere hoe snel jouw lymfeklieren de pigmenten afvoeren. Omdat onze pigmenten biologisch afbreekbaar zijn, vervaagt het resultaat na een tijdje. Dit is positief omdat we zo verkleuring van het pigment tegengaan. Bovendien kan jouw Tricopigmentatie op die manier mee evolueren met jouw haaruitval en haarkleur. Ben je plots volledig kaal en wil je geen scalp pigmentatie meer, dan laat je de pigmenten simpelweg volledig vervagen.  

Wil je je haar pigmentatie mooi onderhouden, dan raden we je aan om elke 6 maanden langs te komen voor een korte check-up. Zo hoeven we telkens weinig bij te werken en minimaliseer je de kost van je bijwerkingen.

Welke nazorg is nodig bij Tricopigmentatie? 

Gedurende de eerste 2 weken na elke haar pigmentatie mag je niet zonnebaden. Ook de sauna, hammam of zonnebank moet je gedurende die periode mijden. Wil je een mooie genezing en een goeie pigmentopname in de huid, dan is het heel belangrijk om deze nazorg strikt op te volgen. 

Hoe pijnlijk is Tricopigmentatie? 

Wij werken bewust met zowel toestellen die we vrijwel gevoelloos afstellen als met een verzachtende zalf zodat we mogelijke pijn bijna volledig wegnemen. Zo garanderen we je een maximaal comfort. 

Bij het creëren van de shaven look of camouflage van een litteken, werken we met een heel fijne naald die je amper voelt. Regelmatig vallen klanten zelfs in slaap tijdens deze behandeling. 

Micro haar pigmentatie pigmentatie met de tricoroller om meer haardichtheid te creëren, voelt doorgaans iets minder comfortabel aan. Iedereen heeft uiteraard een andere pijngrens. De ene persoon zal deze behandeling als pijnlijk ervaren, de ander als een beetje onaangenaam.  

Zijn er risico's bij een Tricopigmentatiebehandeling? 

Nee, micro haar pigmentatie is een volkomen veilige methode en vergt geen chirurgische ingreep. Het is een medische, maar weinig ingrijpende behandeling. We werken uitsluitend met professioneel materiaal dat aan de strengste Europese normen voldoet. Bovendien zijn al onze pigmenten MRI-safe, wat betekent dat je geen branderig gevoel krijgt als je een MRI-scan zou moeten laten uitvoeren.

Hoeveel kost Tricopigmentatie? 

Micro haar pigmentatie is een techniek waarbij we heel methodisch te werk gaan en die een grote kennis en ervaring vereist. Zo kan een pigment veel verschillende kleurtinten aannemen afhankelijk van hoe het in de huid ingebracht wordt. Een grote precisie en correcte techniek zijn dus essentieel. 

De totaalprijs is afhankelijk van het aantal te behandelen zones. We nodigen je daarom in eerste fase graag uit voor een gratis intakegesprek zodat we je hier een duidelijk beeld van kunnen geven.

Voor een shaven look of meer volume betaal je €900 per zone. Als het gaat over pigmentatie op je volledige hoofdhuid (4 zones), is de totaalprijs €3600. 

Wil je een litteken camoufleren of is je te behandelen oppervlakte kleiner dan 1 zone, dan hanteren we een uurtarief van €150 per uur.

Om de kost van je bijwerking te minimaliseren, adviseren we je om je haar pigmentatie elke 6 maanden te laten bijwerken. Dan betaal je €150 per werkuur en hebben we vaak weinig tot amper werk. Stel je de bijwerking wat langer uit en kom je 1 jaar na je behandeling of later langs, dan is de prijs per werkuur €225, gezien er meer verschil is tussen het eerste resultaat en de bijwerking, dus meer en intensiever werk. Vaak is er na een langere tijd ook wat meer correctie nodig. 

Meer weten?

Wil je weten wanneer en waarom je voor tricopigmentatie kiest? Klik dan hier verder.