Wanneer en waarom kies ik voor tricopigmentatie?

Wanneer kies ik voor tricopigmentatie? 

Voor iedereen bestaat een oplossing op maat. Tricopigmentatie is niet zo ingrijpend en dus ideaal voor mensen die een grote verandering willen zien, maar nog niet klaar zijn om bijvoorbeeld haartransplantatie uit te voeren.

Daarnaast is het soms onmogelijk om voor haartransplantatie te kiezen omdat er te weinig haar over is. In dit geval kan je bijvoorbeeld kiezen voor de shaven look om toch jouw haarlijn terug te krijgen.

Tricopigmentatie kan ook een aanvulling zijn op haartransplantatie als die bijvoorbeeld niet het gewenste resultaat heeft. In dat geval kan je de twee behandelingen combineren

Waarom kies ik voor tricopigmentatie? 

Enkele voordelen van tricopigmentatie zijn:

  • Het is een duurzaam resultaat
  • Je hoeft geen medicatie in te nemen
  • Het vervaagt waardoor het mee kan evolueren met de staat van je haarverlies of wensen

Maar het grootste voordeel aan tricopigmentatie is dat je een gegarandeerd resultaat hebt. Er zal sowieso een verbetering zijn in de haardos en het is ideaal dat je naast de jaarlijkse bijwerkingen geen extra zorgen meer hebt.

Ik heb blond of grijs/wit haar. Kan ik dan ook tricopigmentatie laten uitvoeren en een mooi resultaat bekomen?

Hoe dichter de haarkleur naar wit aanleunt, hoe moeilijker het is om een mooi en optimaal resultaat te bekomen. De hoofdhuid kan je niet wit pigmenteren aangezien wit een heel hardnekkig en blijvend pigment is. Je kan altijd een intake-gesprek inplannen om de mogelijkheden met onze specialist te bespreken.

Is tricopigmentatie een lange termijn-oplossing?

Wanneer je al haarverlies hebt, is de kans groot dat je op termijn meer haar zal verliezen of dat je jouw haardos volledig verliest. Zolang er genoeg haar is om de densiteit techniek uit te voeren, blijven we deze techniek gebruiken. Het kan wel dat we jou op een bepaald punt adviseren om over te schakelen naar de shaven look. De shaven look kunnen we altijd blijven uitvoeren en is dus een lange termijn-oplossing. De densiteit kan ook een lange termijn-oplossing zijn als je genoeg haar blijft behouden.

Op welke behandelingen kan tricopigmentatie een aanvulling of alternatief zijn?

In sommige gevallen is tricopigmentatie een alternatief voor een haartransplantatie maar het kan er ook een aanvulling op zijn indien deze nog niet het gewenste resultaat heeft. Tricopigmentatie is een permanente oplossing t.o.v. haarpoeders en daarnaast ook een minder tijdrovend en properder alternatief

Kunnen hormonen aan de basis liggen van kaalheid?

In de meeste gevallen is haarverlies een samenloop van verschillende oorzaken. Genetica, stress, medische ingrepen en ook hormonen kunnen aan de basis liggen van haaruitval.

Hoe efficiënt is medicatie bij kaalheid? 

De reactie op het innemen van medicatie bij het optreden van kaalheid is van persoon tot persoon anders. Sommige medicatie zal bij bepaalde mensen een heel goed effect hebben en bij anderen geen resultaat geven.  
Zolang de bijwerkingen niet vervelend zijn, is het zeker het proberen waard.

Wanneer laat ik best een tricopigmentatiebehandeling uitvoeren?

Is dit seizoensgebonden of bepaald het stadium van mijn haarverlies/kaalheid hierin mee? 
Tricopigmentatie is niet seizoensgebonden.  De eerste twee weken na een behandeling moet je de zon, vochtige omgevingen zoals een hammam en zonnebank wel vermijden..

Een shaven look kan in elk stadium van het haarverlies toegepast worden en is hierdoor een uitstekende permanente oplossing.

Bij een densiteitseffect heb je nog een bepaalde hoeveelheid haar nodig om een goed resultaat te creëren. We raden deze behandeling daarom pas aan vanaf het moment dat er geen explosieve haaruitval meer is. Vaak is dit vanaf +/- 35 jaar. 

Kan ik tricopigmentatie combineren met andere technieken? 

Tricopigmentatie kan je in de meeste gevallen combineren met een andere techniek. Er zijn uitzonderingen op de regel en daarom raden we je altijd aan om eerst even contact op te nemen zodat wij jou kunnen informeren met deskundig advies.