Medical needling op littekens

litteken verbeteren
Litteken needling
Microneedling op het lichaam
Litteken na chirurgie borstvergroting borstverkleining
Litteken hyperpigmentatie
Litteken na operatie needling

Techniek

Medical needling is ideaal bij littekens. Medical needling zorgt ervoor dat de littekens terug soepeler, strakker worden en dat het litteken er meer gaat uitzien als huid. Deze behandeling stimuleert je eigen genezingsproces en met behulp van een cocktail kunnen we per litteken op maat gaan werken. Medical needling kan je uitvoeren vanaf het drie maanden genezen geeft.

Heb je last van hyperpigmentatie of pigmentvlekken rond je litteken? Dan kan je dit verbeteren met de combinatie van mesopeel en medical needling. 

Als het litteken zichtbaar is doordat het een witte kleur heeft, kan je kiezen voor camouflage (medische tattoeage). Hierbij injecteren we pigment om het litteken minder zichtbaar te maken. Het pigment is afhankelijk van je eigen huidskleur en wordt besproken tijdens de behandeling. 

Aantal behandelingen

Dit is afhankelijk van hoe het litteken is (verweeft, weinig elasticiteit, pigmentatie) en hoelang het al aan het genezen is. Sowieso moet je rekenen op een aantal behandelingen om tot een goed resultaat te komen. Na 3 sessies zal je verschil zien en voelen. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat de sessie elkaar opvolgen met 4 weken tussen.

Nazorg

Eerste 3 dagen:

  • Roodheid, zwelling en een branderig gevoel is normaal 
  • Breng de aloë vera 100% gel aan op de zone, heeft kalmerend en hydraterend effect (mag zoveel als gewenst)

Eerste 7 dagen:

  • Vermijdt zweten, sporten, zwemmen, sauna, warm water en stoom
  • Vermijdt zelfbruinende producten en de zon!
  • Als de huid begint te vervellen er niet aan prutsen of losmaken 
  • Probeer zeer warme douches te vermijden op de specifieke zone
  • Insmeren met aloë vera 100% gel 

Na 7 dagen: (optioneel)

  • Gebruik de bamboo mechanic (scrub) op de bewerkte zone, het verwijdert de dode huidcellen (littekens of striemen zullen zichzelf rapper gaan vernieuwen)
  • Hierna breng je de musk rose oil aan, zorgt voor celvernieuwing en verminderd littekens en striemen (kan je ook preventief gebruiken bv. bij een zwangerschap)

Prijs?

We beginnen met een intakegesprek om je een duidelijk beeld te geven van de totale prijs en de behandeling op zich. Dit gesprek kost €25* en duurt een kwartier. De prijs is afhankelijk van hoelang we bezig zijn met de behandeling, de prijs start vanaf €100 per halfuur. 

*  Dit trekken we af van je behandelingsprijs.

Resultaten

Benieuwd naar enkele resultaten van medische huidverbetering? Klik dan hier verder.