Strakke littekens en huidtransplantaties soepel maken

Techniek

Met medische tatoeage injecteren we pigmenten in je strak huidweefsel en maken we zo die huid per behandeling soepeler. Deze techniek gebruiken we bij een strak litteken of na een huidtransplantatie. Hiervoor kiezen we pigmenten die zo dicht mogelijk bij jouw huidskleur aanleunen. Een soepele huid zorgt voor een veel aangenamer gevoel. Zo valt je litteken of huidtransplantatie automatisch minder op. 

Hou er rekening meer dat het weefsel minimum 1 jaar nodig heeft om volledig te genezen. Pas daarna mogen we op je huid werken.  

Zie je medische tatoeage niet zitten? Microneedling is een andere techniek om je huid opmerkelijk te verbeteren. 

Aantal behandelingen

Dit is afhankelijk van jouw littekenweefsel en hoe vlot het pigment opneemt. Sowieso moet je rekenen op een aantal behandelingen om tot een goed resultaat te komen. Na 3 sessies zal je wel verschil zien en voelen. 

Wanneer we pigment inbrengen in je huid, heeft ze tijd nodig om dit op te nemen. De donkerdere kleur zal dus gedurende de eerste weken verzachten. 

Nazorg

Eerste dagen: 

  • Smeer het behandelde weefsel in met Edulazalf

Na 1 week: 

  • Hervat je dagelijkse verzorging

Tussen 2 behandelingen: 

  • Bescherm je huid heel goed tegen de zon
  • Vermijd zonnebank, sauna, jacuzzi en zwembad

Prijs?

We beginnen met een intakegesprek om je een duidelijk beeld te geven van de totale prijs en de behandeling op zich. Dit gesprek kost €25* en duurt een kwartier. Afhankelijk van de grootte van je litteken of huidtransplantatie en de duur per sessie, varieert het tarief tussen €75 en €225 per behandeling. 

Weet wel dat je huid na een behandeling 6 weken nodig heeft om volledig te genezen. Je huid in een paar weken soepel maken, is dus onmogelijk. Je zal iets meer geduld moeten hebben. 

*  Dit trekken we af van je behandelingsprijs.