Litteken na facelift camoufleren

Facelift
Littekens facelift

Techniek

Met medische tatoeage werken we op het litteken dat je na je facelift overhield ter hoogte van je oren. Hiervoor gebruiken we specifieke pigmenten die jouw huidskleur zo goed mogelijk evenaren. Deze injecteren we in je littekenweefsel om het dezelfde kleur te geven als de huid errond en dus je litteken te camoufleren. 

Let op: je litteken moet eerst volledig genezen zijn vooraleer we medische pigmentatie mogen starten. 

Als er sprake is van een hard litteken raden we altijd eerst medical needling aan. Door deze behandeling zal het litteken terug soepeler worden. Dit wordt weer gegeven in een beter resultaat van de medische tattoeage. Dit zal duidelijk besproken worden tijdens een intake. Medical needling begin je best zo snel mogelijk na de brandwonde is hersteld.

Aantal behandelingen

Dit hangt af van hoe je littekenweefsel reageert en hoe goed het pigment opneemt. Sowieso zijn er meerdere behandelingen nodig om tot een bevredigend en dekkend resultaat te komen, maar zie je na drie sessies al het verschil. 

Weet ook dat je na elke behandeling even geduld moet hebben om de juiste kleur te kunnen zien. 

Voorzorg (1 week voor de behandeling):

Nazorg (tot 1 week na de behandeling)

  • Laat de 2nd skin tot 5 dagen zitten op de huid
  • Reinig de huid voorzichtig met lauw water na het afnemen van de 2nd skin
  • Breng 3 x per dag after care balm aan met een wattenstaafje
  • Bescherm de huid met een compresse
  • Geen sauna, zonnebank, jacuzzi en /of zwembad
  • Vermijdt de zon

Na 1 week mag je terug je normale routine hervatten.

Prijs?

De totale prijs hangt af van het aantal sessies en dus van hoe vlot je littekenweefsel pigment opneemt. Na een intakegesprek* bepalen we de prijs per behandeling op basis van de te behandelen oppervlakte en de duur per sessie. Het tarief varieert tussen €75 en €225 per behandeling.  

Weet dat we je litteken niet van vandaag op morgen kunnen camoufleren. Sowieso moeten we je huid na een behandeling ook telkens 6 weken de tijd geven om volledig te genezen. 

* We rekenen hiervoor €25, maar trekken dit nadien af van de behandelingskost. 

Online boeken

Hieronder kan je jouw intakegesprek online boeken.

Wil je onmiddellijk een behandeling inplannen? Stuur ons dan een mailtje met een foto van de te behandelende zone. Onze specialisten maken dan een inschatting over de behandelingsduur en wij nemen contact met jou op voor een datum.