Brandwonde maskeren

Techniek

Bij medische tatoeage brengen we uiterst veilige pigmenten in op de plaats van je brandwonden. Dankzij ons groot gamma aan medische tatoeagekleuren, kiezen we de kleur die jouw huidskleur zo goed mogelijk evenaart. Zo camoufleren we het kleurverschil in je huid zoveel mogelijk. 

Belangrijk: je huid moet op de plaats van de brandwonden eerst volledig genezen zijn voor we hierop mogen werken. 

Als er sprake is van een hard litteken raden we altijd eerst medical needling aan. Door deze behandeling zal het litteken terug soepeler worden. Dit wordt weer gegeven in een beter resultaat van de medische tattoeage. Dit zal duidelijk besproken worden tijdens een intake. Medical needling begin je best zo snel mogelijk na de brandwonde is hersteld.

Aantal behandelingen

Afhankelijk van je huid hebben we meerdere behandelingen nodig om een dekkend, naturel resultaat op je brandwonden te bereiken. Na drie sessies mag je al een mooi effect verwachten. 

Hou er rekening mee dat de plaats van je brandwonde de eerste weken donkerder zal zijn dan de bedoelde kleur. Je huid moet de tijd krijgen om de pigmenten goed op te nemen. 

Voorzorg (1 week voor de behandeling):

Nazorg (tot 1 week na de behandeling)

  • Laat de 2nd skin tot 5 dagen zitten op de huid
  • Reinig de huid voorzichtig met lauw water na het afnemen van de 2nd skin
  • Breng 3 x per dag after care balm aan met een wattenstaafje
  • Bescherm de huid met een compresse
  • Geen sauna, zonnebank, jacuzzi en /of zwembad
  • Vermijdt de zon

Na 1 week mag je terug je normale routine hervatten.

Prijs?

We starten met een intakegesprek om te bekijken en te bespreken welke brandwonden je wil behandelen. Dit kost €25 en brengen we in mindering wanneer je de behandeling laat uitvoeren. Het tarief per sessie varieert tussen €75 en €225, afhankelijk van de duur per behandeling en de grootte van je brandwonde. 

Weet wel dat we 6 weken tussen twee behandelingen moeten laten om je huid volledig te laten genezen. 

Online boeken

Hieronder kan je jouw intakegesprek online boeken.

Wil je onmiddellijk een behandeling inplannen? Stuur ons dan een mailtje met een foto van de te behandelende zone. Onze specialisten maken dan een inschatting over de behandelingsduur en wij nemen contact met jou op voor een datum.