Permanente make-up: alles wat je moet weten

Wat is permanente make-up? 

Een zachte vorm van pigmenteren waarbij we met een naaldmodule uiterst veilige pigmenten inbrengen in de lederhuid. Zo accentueren we de natuurlijke schoonheid op een mooie, naturelle manier. Het resultaat is een mooie make-up die past bij jouw gezicht en steeds netjes blijft zitten.

Waarom permanente make-up? 

Iedereen ziet er graag goed uit en dat mag tegenwoordig niet veel van onze tijd in beslag nemen. Dankzij permanente make-up ben je zowel ‘s morgens als ‘s avonds in 1, 2, 3 klaar en zit je make-up altijd perfect, ook als je gaat zwemmen of sporten.

Wanneer kies je voor permanente make-up? 

 • Geen of weinig tijd om make-up aan te brengen
 • Geen of weinig wenkbrauwen
 • Geen uitgesproken lipvorm meer
 • Moeite om wenkbrauwen of eyeliner te tekenen door slecht zicht
 • Oogpotlood loopt uit
 • Jezelf mooier voelen
 • Meer zelfvertrouwen
 • Meer expressie in je gezicht
 • Vaak make-up vlekken op kleding
 • Allergie voor klassieke make-up producten
 • Litteken in je lip, wenkbrauw of wimperlijn dat je wil camoufleren 
 • ...

Voor en nadelen permanente make-up

Voordelen:

 • Gemak en tijdbesparing, zowel ‘s morgens als ‘s avonds
 • Je make-up ziet er altijd professioneel aangebracht uit
 • Geen gesukkel meer als je een bril of contactlenzen draagt of een fysieke belemmering hebt
 • Waterproof make-up, handig tijdens het zwemmen of sporten
 • Geen huidirritaties meer door klassieke make-up
 • Milieuvriendelijker dan klassieke make-up
 • Resultaat blijft lange tijd mooi en kunnen we telkens heropfrissen
 • Meer karakter in je gezicht op een naturelle manier
 • Voordeliger qua prijs dan klassieke make-up, op langere termijn

Een nadeel kan zijn dat je permanente make-up om de zoveel jaar moet bijwerken. Dit zien wij evenwel als een voordeel om de kleur fris en intens te houden. Kwalitatieve pigmenten hebben de eigenschap te vervagen en niet te verkleuren, zo hoort het ook. 
Wens je op een bepaald moment geen bijwerkingen meer uit te voeren, dan vervaagt je permanente make-up en blijft het dienen als perfect sjabloon om met klassieke make-up in te kleuren.

Permanente make-up mogelijkheden

We behandelen doorgaans wenkbrauwen, ogen en lippen, elk met hun specifieke technieken. Een tache de beauté kan uiteraard ook. Om te beslissen welke techniek jouw gezicht het mooist zal accentueren, doen onze permanente make-up artists een beroep op hun jarenlange ervaring. Zo spelen bv. de opbouw van je gezicht, je huidtype en de vorm van je ogen een belangrijke rol. 

Hoe pijnlijk is permanente make-up?

Wij werken bewust met machines die we vrijwel gevoelloos afstellen alsook met een verzachtende zalf die mogelijke pijn bijna volledig wegneemt. Zo garanderen wij jou een maximaal comfort. 

Het gevoel bij het pigmenteren van een eyeliner wordt als prikkelend omschreven.

De lippen zijn van nature gevoelig waardoor deze behandeling minder comfortabel kan aanvoelen. Iedereen heeft een andere pijngrens. De ene persoon zal dit dus als pijnlijk ervaren, de ander als een beetje onaangenaam. 

Hoe lang blijft permanente make-up? 

Verschillende factoren spelen hierin een rol, onder andere hoe snel jouw lymfeklieren de pigmenten afvoeren, hoeveel je in de zon ligt enz. Voor de wenkbrauwen raden we een jaarlijkse correctie aan om ze continu mooi te houden. Lippen kunnen tot 3 jaar mooi blijven.

Een eyeliner in kleur of bruintinten vraagt een jaarlijkse of tweejaarlijkse correctie. Een zwarte eyeliner kan 3 tot 5 jaar mooi blijven. 

Zijn er risico’s bij een permanente make-up behandeling? 

Nee, dit is een volkomen veilige methode die dermatologen en plastische chirurgen in de VS al jarenlang toepassen. We werken uitsluitend met professioneel materiaal dat aan de strengste Europese normen voldoet. Bovendien zijn al onze pigmenten MRI-safe en krijg je geen branderig gevoel bij een MRI-scan. 

Hoe verloopt een behandeling? 

 1. Klantenfiche invullen en eerlijk vragen beantwoorden
 2. Intakegesprek om naar jouw wensen te luisteren 
 3. Belang van de nazorg toelichten
 4. Advies van permanente make-up artist 
 5. Voortekenen om een beter beeld te krijgen van wat het zal worden
 6. Jij geeft je goedkeuring
 7. Verzachtende zalf aanbrengen
 8. Met een naald en specifieke techniek pigment in de huid inbrengen
 9. Afwerken tot een perfect eindresultaat
 10. Overtollig pigment verwijderen en nazorgcrème aanbrengen
 11. Afspraak inplannen voor een gratis correctiebehandeling na 6 weken en binnen 3 maanden

Waar hou ik rekening mee voor de behandeling permanente make-up? 

 • Wenkbrauwen: (1 week voor de behandeling)
  - Elke 2 dagen een grondige peeling om dode huidcellen te verwijderen
  - Zon vermijden en SPF smeren, we voeren geen behandeling uit op een verbrande huid.
 • Ogen:
  - De eerste week na je behandeling mag je geen mascara aanbrengen.
  Tip: verf je wimpers voor je behandeling
 • Lippen: (1 week voor de behandeling)
  - Elke 2 dagen een grondige peeling om dode huidcellen te verwijderen
  - Zon vermijden en SPF smeren, we voeren geen behandeling uit op een verbrande huid
  - Ooit al eens last gehad van koortsblaasjes? Dan zijn volgende maatregelen voor jou van belang! Haal een doktersvoorschrift voor Aciclovir. Neem dit de 2 dagen voor je behandeling, de dag zelf en tot minimum 2 dagen nadien. Zo minimaliseer je het risico op het krijgen van nieuwe koortsblaasjes. 

Hoe verloopt de genezing van permanente make-up? 

Een goeie nazorg is essentieel voor een mooie genezing en het gewenste eindresultaat. Wat je wel en niet mag doen, beschreven we specifiek bij elke behandeling op deze website. Sowieso moet je de eerste dagen regelmatig zalf aanbrengen en sauna, hammam, zon en zonnebank mijden. 

Hou er ook rekening mee dat het pigment na de behandeling donkerder zal zijn en je huid tijd nodig heeft om het pigment goed op te nemen. 
Tip: plan je behandeling niet in vlak voor je trouw of een belangrijk event. Net voor je zonvakantie langskomen raden we ook af. 

Wat is het verschil tussen permanente make-up en tatoeage?

 1. Bij permanente make-up kies je voor een zachte techniek die minder blijvend is dan tatoeage. We pigmenteren oppervlakkiger in de huid en sluiten zo het risico op uitvloeiing uit. Hierdoor vormen we strakke lijnen.  
 2. Dankzij de speciale, biologisch afbreekbare micropoeders, verkleuren onze permanente make-up pigmenten niet, maar vervagen ze. Zo evolueert jouw permanente make-up mooi mee doorheen de tijd en kan je kiezen voor een andere kleur of vorm als je deze na een tijdje beu zou zijn. 
 3. Bij tatoeage is je resultaat blijvend, omdat je lichaam de inkten niet afbreekt. Na een tijdje verkleurt je tatoeage door de zon en is het moeilijk om ze te bedekken met een nieuwe, frisse kleur.

Permanente make-up verwijderen

Niet tevreden van een eerdere permanente make-up behandeling? Dan kunnen we die in de meeste gevallen verwijderen of camoufleren. In dit geval kom je eerst langs voor een intakegesprek. Dan bekijken we samen wat de mogelijke behandeling is en kunnen we hiervoor een correcte prijs bepalen.

Hoeveel sessies we nodig hebben om je permanente make-up te verwijderen hangt af van volgende zaken: 

 • Kwaliteit van de ingebrachte pigmenten (hoe slechter, hoe moeilijker)
 • Aantal keren dat de plaats al behandeld werd
 • Of men te diep werkte in de huid
 • De plaats die behandeld werd (wenkbrauwen, ogen, lippen)

Wij doen dit enkel met détatoeage, geen laser. Zo halen we alle kleuren uit de huid zonder je lichaam te belasten en creëren we slechts een minimale schaafwonde. Je lichaam stoot de pigmenten via het huidoppervlak af in tegenstelling tot laser waarbij sommige kleuren moeilijk te verwijderen zijn. Bij laser gebeurt de eliminatie via het lymfesysteem, wat belastend kan zijn voor je immuunsysteem. 

Belangrijk: na détatoeage heb je de eerste week een donkere korst. Die mag je niet aanraken, nat maken en moet je goed verzorgen met een helende zalf wanneer de korst van de huid valt. 

Enkel professionals met veel ervaring mogen onze détatoeageproducten gebruiken. Bij onvoldoende ervaring of verkeerd gebruik van deze producten, kan de huid plaatselijk beschadigd worden.

Nog vragen over permanente make-up? Contacteer ons.