Case Microneedling

In deze case bespreken we een microneedling kuur van 1 jaar en twee maanden. De eerste corona lockdown zorgde ervoor dat de kuur meer tijd in beslag nam. Normaalgesproken kan je dit resultaat op 7 à 8 maanden verkrijgen. 

We maken voor de start van de kuur aan de hand van een foto met het Lightskin toestel een huidanalyse van de verschillende huidlagen. Zo zien we meteen hoe de huid er aan toe is en kunnen we de Microneedling behandeling gericht aanpassen op maat van elke klant. Tussentijds en na afloop van de kuur nemen we opnieuw een foto om de evolutie op te volgen en uiteindelijk het verbeterde resultaat te zien. Meten is weten! Dit schept een vertrouwensband omdat je samen het beoogde resultaat kan meevolgen. 

Bij elke foto hieronder zie je een percentage. Als je 100% scoort is je huid op dat vlak in een perfecte staat, scoor je 0% dan is die net heel slecht. Dus hoe hoger het percentage dat men aangeeft, hoe beter de conditie van de huid voor dat specifiek criterium.

Microneedling resultaat voor en na

Egaliserend effect op grove poriën

Deze foto analyseert de verwijde poriën, hoe beter je resultaat hoe egaler en zachter je huid aanvoelt aan de oppervlakte.

Dit werd met 21% verbeterd!

Microneedling resultaat voor en na acné

Een egalere teint

Deze analyse gaat over het kleurverschil dat met het oog zichtbaar is aan de oppervlakte ten gevolge van hyperpigmentatie, oneffenheden, rimpels en wondjes door bijvoorbeeld acné, littekens, …

Hier kregen we een zichtbare verbetering van 25%. Een egalere teint verkrijgen was één van de belangrijkste zaken die de klant wou aanpakken. 

Microneedling rimpels

Preventief en verbeterend werken op anti-aging

Voor veel mensen een belangrijk aandachtspunt: rimpeltjes en plooien die je kan zien aan de oppervlakte van de huid. Verfijning van rimpeltjes en plooitjes zorgt meteen voor een gezondere uitstraling. Hier wou de klant graag een duidelijk verbeterd resultaat zien. Préventief en verbeterend werken op anti-aging was de doelstelling.

Een verbetering van 27% zorgde voor een enorme tevredenheid!

Microneedling couperose

Textuur

Hier kan je een analyse van de algemene textuur van de huid zien, evenwel op het gebied van kleur en egaliteit. Deze zal vaak slechter zijn in zones waar je diepe plooien hebt, waar je last hebt van open poriën rond bijvoorbeeld neus en kin of in zones waar er sprake is van couperose.

Als gevolg van voorgaande criteria verbeterden we dus ook de textuur met 24%!

Microneedling acné ontsteking van de huid

Ontsteking en irritatie als gevolg van de aanwezige porfyrinen

Dit vertelt ons meer over de porfyrinen die aanwezig zijn op de huid en instaan voor de bacterie die acné als gevolg van ontstekingen en irritatie gaat stimuleren.

Porfyrinen hebben ook een invloed bij de aanmaak van hyperpigmentatie en rimpels, hoe hoger de concentratie op je huid, hoe sneller het huidverouderingsproces. Dit uit zich in een laag percentage op de foto en geeft dus een slecht resultaat in de analyse.

Dit is ook het enige dat achteruit ging in de analyse en hier is een heel duidelijke verklaring voor. De zone waar haar porfyrinen opmerkelijk naar omhoog gingen bevinden zich in de zone waar zij dagelijks haar mondmasker moest dragen.

Op de eerste foto was er nog geen mondmakserplicht en waren er dus ook veel minder porfyrinen aanwezig. Hiermee tonen we aan dat "Maskné", acné als gevolg van het dragen van een masker, écht een ding is.

Microneedling UV beschadiging

UV pigmentatie

Hier zie je de dalende evolutie van de hyperpigmentatie in de diepere huidlaag. 

Dankzij de microneedling zie je hier een opmerkelijke verbetering. Samen met de aanbeveling om consequent spf 50+ te gebruiken ook buiten de zomermaanden, verkregen we hier een totale stijging van het percentage met 25%!

Microneedling hydratatie

Hydratatie, hydratatie, hydratatie,...

Het vochtgehalte, de hydratatie van de huid, is lichtjes verbeterd. Hier is weinig verschuiving omdat de inname van water hierin een belangrijke rol speelt. En daar stelde zich het probleem, de klant gaf zelf ook aan dat ze weinig water drinkt en dat ligt ook in lijn met deze resultaten.

Bij de homecare raden we producten aan die op hydratatie werken, om tegemoet te komen aan het tekort.

De klant gaf ook aan dat ze na een microneedling sessie steeds de eerste weken een opmerkelijk verschil zag op dat vlak en haar huid minder droog aanvoelde. Dit effect neemt natuurlijk af aan de oppervlakte van de huid van als je te weinig hydratatie hebt van binnenuit.

Microneedling gevoelige huid

Gevoelige huid

Hier konden we detecteren dat de klant een zeer gevoelige huid heeft, dit merkten we ook op tijdens de behandeling.

Hierdoor was spf bescherming absoluut noodzakelijk bij deze klant!

Daarom zijn we heel voorzichtig gestart en bouwden we beetje bij beetje op. Door deze aanpak konden we de sensitivity toch verbeteren met 15%!

Microneedling huidverbetering

De juiste voeding voor een gezond metabolisme

Op deze foto kunnen we zien hoe het gesteld is met het metabolisme van de huid. Dit kan je verbeteren door de huid de juiste voedingsstoffen te geven enerzijds door microneedling en skincare at home, anderzijds kan je ook van binnenuit werken door meer water te drinken, gezondere voeding en zéker ook door te sporten.

De klant gaf aan meer te sporten dus dit kan in combinatie met de microneedling ook een meespelende factor zijn die leidde tot dit resultaat. 

We konden zo het metabolisme van de huid, met een verbetering van 33%, naar een gezond percentage brengen. 

Microneedling uv schade door de zon

UV schade

UV Schade die je huid heeft opgelopen door de zon kan zorgen voor huidveroudering met zichtbaar diepe plooien en verschrompelde huid, hyperpigmentatie en zelfs verschillende huidziekten. 

Eenmaal de schade aanwezig is, kan je ze nooit helemaal terug omkeren. Je kan wel nog verbeteringen verkrijgen en voornamelijk preventief werken om schade in de toekomst te vermijden.

Door de microneedling sessies in combinatie met het consequent gebruik van de SPF 50+ consequent konden we een enorme verbetering van 18% zien in de resultaten en scoorde ze beter ten opzichte van de gemiddelden van haar leeftijdsgroep.

 

Deze klant doorliep een prachtig traject met focus op anti-aging en hyperpigmentatie. De combinatie van een kuur van 5 sessies microneedling en voldoende opvolging van het skincare@home advies kan echt mooie, wetenschappelijk onderbouwde, resultaten opleveren. Een win-win voor de huid van de tevreden klant en de voldoening van het geslaagde werk voor de professional!