KMO-portefeuille

Heb je een btw-nummer? Dan krijg je bij ons 30% subsidie op je opleiding 'hygiëneprocedures voor tattoos en permanente make-up' via de kmo-portefeuille. Dit omdat TCS een erkend opleidingscentrum is.

Let op: deze subsidie geldt niet op de btw of op je materiaal. De prijzen van de opleiding die je online ziet zijn de prijzen exclusief btw waarin deze subsidie van 30% al werd verrekend. Zo zie je duidelijk de prijs excl. btw die je uiteindelijk zelf zal betalen voor jouw opleiding. 

Enkel online kan je de registratie en aanvraag in orde brengen. Hiervoor heb je sowieso een identiteitskaartlezer en eventueel een federaal token nodig. Heb je geen ID-reader, vraag dan even aan je boekhouder om je registratie in orde te brengen. 

Eerste keer dat je de kmo-portefeuille gebruikt? Dan registreer je je eerst zodat de overheid je btw-nummer aan jouw fysieke persoon kan linken. Een kort, gebruiksvriendelijk stappenplan voor jouw registratie vind je hier. 

Tip voor een snellere registratie: vul je e-mailadres in bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO). Doe dit voor je je registreert bij de KMO-portefeuille. Hier zie je waar je je e-mailadres kan invullen.

Eenmaal geregistreerd, dan vraag je de subsidie aan voor je opleiding. 
Belangrijk: je subsidieaanvraag moet afgerond zijn op de eerste dag van je opleiding. Je start hier dus best op tijd mee. 

Een overzicht van de verschillende stappen van je aanvraag tot opleiding: 

  1. Je schrijft je in voor de opleiding 'hygiëneprocedures voor tattoos en permanente make-up' bij TCS.
  2. Je dient een subsidieaanvraag in via de website van de kmo-portefeuille. Ons registratienummer is DV.O213885 (let op, de O is een letter).
  3. Je stort de 70% van je opleiding (eigen bijdrage) op de rekening van de kmo-portefeuille 
  4. Het Agentschap Innoveren & Ondernemen stort de overige 30% van je opleiding (subsidie) op diezelfde rekening
  5. Jij ontvangt van ons je factuur, logt nog eens in bij de kmo-portefeuille en drukt op de knop ‘betalen’
  6. Jij of een medewerker volgt de gekozen opleiding bij TCS
  7. 14 dagen nadat je stap 5 uitvoerde, ontvangen wij 100% van jouw opleidingsbedrag op onze rekening

Let op: De verantwoordelijkheid voor de KMO-portefeuille aanvraag ligt bij jou. Wanneer de aanvraag niet tijdig is gelukt of wanneer de geldende termijnen van betaling aan de overheid zijn overschreden, ben je in elk geval verplicht om de gehele factuur te voldoen rechtstreeks aan TCS en dit binnen de betalingstermijn van de factuur. 

De gebruikershandleiding begeleidt je op basis van screenshots heel vlot door je subsidieaanvraag.